Ажилтан албан хаагчид нь ажлынхаа байранд амьдралынхаа 1/3-ийг өнгөрөөдөг судалгаа байдаг. Ихэнх хүмүүс ажилдаа анхаарлаа хандуулаад амралт хоолоо мартах нь элбэг байдаг. Энэ нь ирээдүйд хүний эрүүл мэндэд муугаар нөлөөлж хөдөлмөрийн чадвараа эрт алдахад хүргэдэг. "Өглөөний хоолыг өөрөө ид" гэдэг vг дэмий нэг гарсан үг биш юм. Биднийг шөнө унтаж байхад эсийн нөхөн сэргээлт явагдаж хэрэггvй эс устан, шинэ эс төлждөг байна. Хvний бие 100 тэрбум орчим эсээс бvтдэг гэж эрдэмтэд тооцоолжээ.
Эсvvд шөнөжингөө ажиллахдаа өдөр идсэн хоолноос өөрт хэрэгтэй шим тэжээлтэйг авдаг аж. Иймээс биднийг өглөө босоход бие дэх эсvvд 100 гаруй төрлийн шинэ тэжээл, хоолыг нь нэхэж байдаг. Хэрвээ хэрэгцээт тэжээлээ авч чадахгvй бол эс өвчилж, эсийн буруу хөгжил явагдана. Эс буруу хөгжсөнөөр хавдрын болон vрэвслийн эс олноор vржиж, хvний дархлалын систем гэмтдэг байна. өглөө шим тэжээл сайтай хvнсний бvтээгдэхvvн хэрэглэвэл бие махбодь эрч хvчтэй, сэргэг байж, өдрийн ажилд сайнаар нөлөөлдөг. Өглөө цайгаа уухгvй гарвал хvний эсvvд бvхэл өдрийн турш сул дорой, унтаа байхаас гадна цусан дахь саахрын хэмжээ огцом унадаг аж. Өдөр хооллох үед өлссөнөөсөө болоод хvмvvс нэг дор их хэмжээний хоол идэх нь тvгээмэл. Энэ нь жин нэмэхэд нөлөөлөөд зогсохгvй цусан дахь сахрын хэмжээг эрс өсгөдөг. Энэ байдал олон давтагдвал цусан дахь саахар тогтворгvйжинэ. Үүнээс болж хvн олон төрлийн эмгэгтэй болдог ба идсэн хvнс биед шим тэжээл болохын оронд өөхөн давхарга болон хуримтлагддаг. Тиймээс өглөө аминдэмээр баялаг хоол хүнс хэрэглэж заншихыг мэргэжилтнүүд зөвлөж байна.
Танд энэхүү мэдээлэл таалагдаж байвал Like дараарай! |