Судалгаагаар өндөр какоа (60%) агууламжтай шоколад нь тархины үйл ажиллагааг идэвхижүүлж анхаарал төвлөрүүлдэг байна.
Үүнийг EEG (electroencephalography) буюу нүүрэнд хүчдэл мэдрэгч зүүлгэн шоколад идэх үеийн тархины үйл ажиллагааг хэмжиж үзсэн бөгөөд иймэрхүү какоа агууламж өндөртэй шоколад нь үдийн хямралыг зогсооход маш чухал үүрэгтэй болохыг олж тогтоожээ.
“Шоколад нь тархины үйл ажиллагааг маш онцгой замаар идэвхижүүлж,сэргээж өгдөг” гэдгийг “NAU”-ын сэтгэл зүйн шинжлэх ухааны профессор Стевенс хэлсэн. “Энэ нь тархины анхаарал төвлөрөлтийг нэмэгдүүлэх ба цусны даралтанд ч тодорхой түвшинд нөлөөлдөг. Бидний ихэнх нь үдийн хямралд өртөн анхаарал төвлөрөхөө больдог. Ялангуяа оюутнуудад нилээд ажиглагддаг байна. Тиймээс бид какоа агууламж өндөртэй шоколад идэн анхаарлаа төвлөрүүлэх боломжтой билээ. ” Үүнээс гадна сүү болон чихэрийн агууламж өндөртэй шоколаднууд тийм ч үр дүнтэй биш гэдгийг онцолжээ.
Танд энэхүү мэдээлэл таалагдаж байвал Like дараарай! |